MENU
 

Perutusan Yang Dipertua

ydp_new

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Selayangku Sayang.

 

Pertama sekali, saya ingin mengucapkan selamat datang ke Laman Web Majlis Perbandaran Selayang (MPS). Sebagai Yang Dipertua Majlis Perbandaran Selayang, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada seluruh warga perbandaran Selayang, pelanggan dan stakeholder yang melayari laman web ini.  Dengan kewujudan laman web ini diharapkan dapat membantu warga perbandaran Selayang  untuk mengetahui peranan dan fungsi-fungsi MPS.

 

Selari dengan adaptif pendigitalan ke arah kecekapan perkhidmatan dan norma baharu dalam pasca penularan wabak Covid-19, MPS terus komited menjadikan laman web ini sebagai platform utama bagi menyampaikan informasi semasa mengenai perkhidmatan, program-program, kempen dan kemudahan atas talian end to end kepada pelanggan MPS. Urusan dengan MPS tidak lagi terhad kepada waktu pejabat dan lebih mudah dengan adanya perkhidmatan atas talian seperti eAduanMyMPS, eLeseneTender, OSC Online, Sistem Lesen Anjing, Bil Digital Cukai Taksiran dan lain-lain.

 

Bagi tahun 2021 ini, MPS akan meneruskan usaha bagi mencapai matlamat dan kesinambungan kerja ke arah visi dan misi yang telah dirancangkan dalam meningkatkan perkhidmatan pengurusan perbandaran yang terbaik untuk pembentukan komuniti sejahtera. Sehubungan dengan itu, warga perbandaran Selayang dialu-alukan untuk mengemukakan cadangan/pandangan yang positif untuk membantu MPS melaksanakan penambahbaikan yang diperlukan.

 

Dikesempatan ini juga, saya ingin mengingatkan kepada semua untuk terus mematuhi prosedur operasi standard (SOP) dengan mengamalkan konsep 3W iaitu mencuci tangan dengan air dan sabun (Wash), memakai pelitup separuh muka (wear) dan amaran dari KKM yang lebih berkonsep peringatan (Warn). Kita juga hendaklah sentiasa elakkan 3S dan 3C iaitu jauhi kawasan sesak (Crowded Places), elakkan kawasan yang sempit (Confined Spaces) dan elak bersembang dengan jarak yang dekat (Close Conversation).

 

Akhir kata, saya berharap laman web ini dapat menjadi satu wadah penyampaian dan perantaraan bagi memudahkan warga perbandaran Selayang berurusan dengan MPS. Semoga tahun 2021 menjadi tahun yang lebih sejahtera, makmur dan terus cemerlang dengan norma baharu. InshaAllah.

 

Terima kasih.

 

TUAN HAJI SHAMSUL SHAHRIL BADLIZA BIN MOHD NOOR S.M.S A.M.S

YANG DIPERTUA MAJLIS PERBANDARAN SELAYANG