MENU
Folding Garbage Bin (FGB) Folding Garbage Bin (FGB) Folding Garbage Bin (FGB)
Folding Garbage Bin (FGB) Folding Garbage Bin (FGB) Folding Garbage Bin (FGB)

Untuk memastikan persekitaran di pasar malam berada di tahap terbaik, Jabatan Pelesenan Majlis Perbandaran Selayang telah memperkenalkan Folding Garbage Bin (FGB).  

Inovasi FGB yang menampilkan kos yang rendah serta mudah alih ini akan diserahkan kepada semua pengelola di 34 lokasi pasar malam di bawah pentadbiran Selayang bermula 10 November 2023 untuk diletakkan di kawasan masing-masing. 

Sebagai simbolik pelancaran, penyerahan FGB kepada pengelola pasar malam dan apron kepada peniaga telah diadakan pada 9 November 2023 bertempat di Pasar Malam Bandar Baru Selayang.

Sebanyak tiga (3) unit FGB telah diserahkan di pasar malam tersebut bagi kegunaan para pengunjung membuang sampah dan 120 unit apron telah diserahkan kepada para peniaga.

Serahan telah dilakukan oleh Tuan Ahmad Zahiri bin Zahid Sofian, Ahli Majlis MPS Zon 7, Puan Zulaina binti Abu Talib, Pengarah Jabatan Pelesenan dan Encik Zariman bin Ibrahim, Timbalan Pengarah Jabatan Pelesenan.

Semoga inisiatif ini dapat menjadikan pasar malam di pentadbiran Selayang berada dalam keadaan bersih selain memastikan para peniaga mematuhi SOP ketika menjalankan perniagaan. 

#selayangkusayang
#mpssejahteramakmurbersama
#malaysiamadani
#kitaselangormajubersama